شنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۳
سرویس : مسجد خبر
کد خبر : ۳۷۷۵۳
گزارشگر : جلال حیران نیا
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد:

امامتِ جماعت بالاترین شأن در روحانیت است

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجدگفت: شأن امامت جماعت با دیگر شئون مختلف روحانیت قابل مقایسه نیست. خصوصیات و ویژگی‌هایی در امامت جماعت وجود دارند که در هیچ کدام از این شئون نیست

به گزارش سرویس تخصصی مسجد خبر پایگاه تخصصی مسجد، دوره‌ی آموزشی«هادیان» ویژه‌ی ائمه جماعات صبح روز پنجشنبه (۲۴ آذر) در مجتمع محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.

 حجت‌الاسلام و المسلمین حسین محمدابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، در این دوره با بیان اینکه امام «جماعت طراز» باید یک سری ویژگی ممتاز داشته باشد، گفت: مهم‌ترین رکن در مسجد، امام جماعت آن است. در رسیدن به مسجد طراز اسلامی، عوامل گوناگونی تأثیر گذارند. اما هیچ عاملی به اندازه عامل امام جماعت تاثیرگذار نیست.

وی افزود: «مسجد النبی» در زمان پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌‌وآله‌وسلم) هم از لحاظ وسعت بسیار محدود بود و هم از نظر امکانات. طبق گفته ها فرش این مسجد در زمان پیامبراسلام(صلی‌الله‌علیه‌‌وآله‌وسلم) سنگ‌ریزه‌ها بودند. حتی سقف هم نداشت. چه برسد به امکاناتی مثل تهویه! با این حال بر سر جا دعوا بود. اینکه کجا بنشینند؟ در صف اول و نزدیک به پیغمبر! به تمام امور مردم و حکومت در مسجد رسیدگی می‌شد. مردم همیشه در مسجد حاضر بودند. دلیل اشتیاق حضور آنها هم این بود که؛ امام آن مسجد رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌‌وآله‌وسلم) بودند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: شأن امامت جماعت با دیگر شئون مختلف  در روحانیت قابل مقایسه نیست. تبلیغ، موعظه، تدریس و کتابت هیچ کدام شأن امامت جماعت را در روحانیت ندارند. خصوصیات و ویژگی‌هایی در امامت جماعت وجود دارند که در هیچ کدام از این شئون نیست. رمز و سرّ این شأن هم این است که؛ مردم امام جماعت را امام خود قرار می‌دهند و به او اقتدا می‌کنند. مردم باید به عدالت و نورانیت او اعتقاد داشته باشند. تنها در این شأن است که شناخت شخصِ روحانی مهم است. چون مردم با او زندگی می‌کنند. اما مبلغ و سخنران بعد از مدتی از کنار مردم می‌روند.

وی افزود: امام جماعت دائماً با مردم در ارتباط است. امام جماعت مَحرم اسرار و گره‌گشای مردم است. مردم گاهی اسراری از خود و زندگیشان را با امام جماعتشان در میان می گذارند که حاضر نیستند با هیچ کس دیگری به اشتراک بگذارند. برای همین است که امام باید ویژگی‌های ممتازی داشته باشد تا این اعتماد و امانت داری بین مردم زیر سوال نرود. باید خدا را شاکر باشیم که ما را در این موقعیت قرار داده که از مَحرم ترین افراد نزد خلق او هستیم. اما بار این مسئولیت بسیار سنگین است!

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدابراهیم در ادامه افزود: ما باید در انجام مسئولیتِ خود مراقبت نکاتی باشیم. اخلاق، سعه‌ی صدر و سبک زندگی امام باید طوری باشد که اعتماد و اعتقاد به او هر روز بیشتر شود. این که حضرت آقا فرمودند؛ «امام جماعت مدیر طبیعی مسجد است.»، معنایش همین است. معنویت، مقبولیت، سعه‌ی صدر، اخلاق و نورانیت امام جماعت است که باعث شده مردم او را جلوی صف قرار دهند و به او اقتدا کنند. تا وقتی این ویژگی‌ها در امام وجود داشته باشد، به طور طبیعی مدیر مسجد است. اما، هر وقت ضعفی در این خصوصیات از سوی مردم مشاهده شود، او دیگر امام جماعت نیست.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه نظر و اعتماد مردم ملاک اصلی برای امامتِ مسجد است، گفت: امام مدیر اعتباری نیست که با حکمی منصوب و با حکم دیگری عزل شود. معتبرترین احکام هم وقتی که مردم او را به عنوان امام جماعت نپذیرند، دیگر اعتباری ندارند.

وی در ادامه گفت: آنچه که باعث می شود یک امام جماعت ماموریت خود را به خوبی انجام دهد، در درجه‌ی اول «اخلاص» است. اگر امام جماعت برای انگیزه‌هایی دیگری غیر از «رضایت خدا» در مسجد حاضر شود قطعاً نمی‌تواند به موفقیت دست یابد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدابراهیم در پایان گفت: خداوند سبحان در قرآن می فرمایند: «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ ...»؛ این قیام لِلّه است که برای خدا مهم است. بسیاری از مردم زندگی خود را برای مسجد می گذارند. لذا امام جماعت هم برای حضور در مسجد و مقتدا شدن، باید اخلاص داشته باشد.

گفتنی است: در ادامه‌ی این دوره‌ی آموزشی، کلاس‌هایی در باب «چیستی شبهه و چگونگی پاسخ به آن» با ارئه‌ی حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسین راجی و «قرائت احسن» برگزار شدند.

پایان پیام/

https://www.masjed.ir/u/Tz7

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

پیام تسلیت رئیس مرکز درپی درگذشت آیت‌الله نجفی
 
همزمان با شب رحلت حضرت سیدالکریم(ع) انجام می شود:
 
در بیانیه تقدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد آمده؛
 
شارح و مترجم نهج‌البلاغه مطرح کرد: